Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Bifa: Τιμητικό βραβείο στην Emma Thompson


Με το βραβείο «Richard Harris» θα τιμηθεί τον επόμενο μήνα στη τελετή απονομής των βραβείων Bifa (British Independent Film Awards) η Emma Thompson για την συνολική της προσφορά στο βρετανικό κινηματογράφο.

«Είναι ένα μοναδικό βραβείο, στο όνομα ενός απίστευτου ηθοποιού που ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της καριέρας του» δήλωσε η Thompson και πρόσθεσε «Είναι τιμή μου να ακολουθώ τα βήματα των συναδέλφων μου που έλαβαν αυτό το βραβείο πριν από ‘μένα».

Κάτοχος δύο βραβείων Όσκαρ, η Emma Thompson απέσπασε το πρώτο της αγαλματίδιο το 1992 για το ρόλο της ως Margaret Schlegel στη ταινία «Howards End» και το δεύτερο το 1995 για το σενάριο της ταινίας «Sense and Sensability», όπου ήταν επίσης υποψήφια για τον Α’ Γυναικείο ρόλο. Επίσης, έχει κερδίσει δύο Όσκαρ υποψηφιότητες το 1994 για τους ρόλους της στις ταινίες «The Remains of the Day» και «In the Name of the Father».

Η Thompson έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη το 1988 στην κωμωδία «The Tall Guy» όπου έπαιξε στο πλευρό του Jeff Goldblum. «Henry V», «Dead Again», «Love Actually», «Nanny McPhee» και «Harry Potter» είναι μερικές από τις δεκάδες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ενώ πρόσφατα πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Saving Mr Banks» και «Effie Gray».

Η τελετή απονομής των βραβείων Bifa θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στο Old Billingsgate του Λονδίνου.
Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου