Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σουηδική κυβέρνηση: «Πήρε πίσω» τις περικοπές στη χρηματοδότηση των Σουηδικών Ινστιτούτων στη Μεσόγειο


Μετά τις χιλιάδες των αιτήσεων που έλαβε, η Σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να αποσύρει την πρότασή της για την περικοπή της χρηματοδότησης των Σουηδικών Ινστιτούτων στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας της χώρας, Helen Hellmark, μετά από επανεξέταση της δυνατότητας χρηματοδότησης ιδρυμάτων, η κρατική χρηματοδότηση των Σουηδικών Ιδρυμάτων της Μεσογείου θα συνεχιστεί και η προειδοποίηση για περικοπές πριν το 2016 και το 2017 «είναι πλέον άνευ αντικειμένου».

Σημειώνεται ότι όταν έγινε γνωστή η πρόθεση της Σουηδικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπή της χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να απειλούνται με «λουκέτο» τα Ινστιτούτα σε Αθήνα, Ρώμη και Κωνσταντινούπολη, χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση για τη διάσωσή τους.

Η Σουηδική κυβέρνηση είχε συμπεριλάβει στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2016 πρόταση ώστε αρχικά να μειωθεί και στη συνέχεια να σταματήσει τελείως η χρηματοδότηση των Σουηδικών Ινστιτούτων στη Μεσόγειο.

Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου