Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Βράχοι»: Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στην Γκαλερί Σκουφά


Την ατομική έκθεση ζωγραφικής «Βράχοι» του Γιώργου Χαδούλη εγκαινιάζει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 19:30, η Γκαλερί Σκουφά. Η έκθεση θα διαρκέσει ως και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014.

Ζωγραφικά έργα σε χαρτί και κολλάζ, πραγματεύονται την σχέση τόπου και χρόνου. Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, «Στην κινέζικη καλλιγραφία στοιχεία που σημαίνουν το τοπίο είναι το βουνό και το νερό. Οι Κινέζοι ζωγράφοι συνδέουν τη ζωγραφική με την ποίηση. Λένε ‘Το ποίημα είναι μια ζωγραφιά όπου τα σχήματα είναι αφανή. Η ζωγραφιά είναι ένα ποίημα όπου τα σχήματα είναι εμφανή’. Αν το καλοσκεφτείς, είμαστε όλοι σαν βράχοι στη θέση μας, στο περιβάλον μας, στον ρόλο μας, βράχοι μέσα στη θάλασσα του πλήθους.»

Παράλληλα, σαν δεύτερη ενότητα, ο ζωγράφος εκθέτει στον πρώτος όροφο της Γκαλερί Σκουφά μια σειρά κεραμικών, ειδικά πλασμένα και ζωγραφισμένα από τον ίδιο.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με κείμενα των Ελισάβετ Πλέσσα και Γιώργος Κ. Ψάλτης.

Γεννημένος, στην Αθήνα το 1966, ο Γιώργος Χαδούλης είναι από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του. Σπούδασε ζωγραφική στην Beaux – Arts στο Παρίσι, όπου έζησε σχεδόν δέκα χρόνια, και έκτοτε εκθέτει συστηματικά έργα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πέρα από τη ζωγραφική έχει εργαστεί με τον Αλέκο Φασιανό ως βοηθός σκηνογράφου στις παραστάσεις των "Ορνίθων" του Αριστοφάνη (Μοντέρνο Θέατρο, Επιδαύρια) και "Οδυσσέα γύρισε σπίτι" του Ι. Καμπανέλη (Θέατρο Τέχνης, Φεστιβάλ Αθηνών).

Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία & σε σημαντικές κρατικές και ιδιωτικές συλλογές.


Διεύθυνση: Σκουφά 4, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, 7.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 13 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ-Σαβ 10:00-15:30, Τρ-Πεμ-Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου