Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλες δημοπρασίες σύγχρονης τέχνης τον Νοέμβριο


Ο Νοέμβριος είναι ο παραδοσιακός μήνας των μεγάλων δημοπρασιών έργων ιμπρεσιονιστικών και σύγχρονων έργων τέχνης. Οι οίκοι Christies, Sotheby’s και Phillips προγραμματίζουν δημοπρασίες στις 11 και 13 Νοεμβρίου, με τις αρχικές εκτιμήσεις των έργων να ξεκινούν από τα 50.000 δολάρια και να φτάνουν έως και τα 60 εκατ. δολάρια.
Σύμφωνα με το Art Price, την αυλαία των δημοπρασιών του Νοεμβρίου ανοίγει στις 11 Νοεμβρίου η Sotheby’s, προσφέροντας 79 lots έργων σύγχρονης τέχνης. Η δημοπρασία θα περιορίζεται σε μεγάλους συλλέκτες και εκτιμάται πως το 81% των έργων θα πιάσουν τιμές άνω του 1 εκατ. δολαρίων. Το πιο «προσιτό» έργο θα ξεκινά από 250.000 δολάρια και το πιο ακριβό θα μπορούσε να πωληθεί γύρω στα 35 εκατ. δολάρια. Μεταξύ άλλων, στο «σφυρί» βγαίνουν το σπάνιο πορτραίτο της Brigitte Bardot και το πορτραίτο της Liz Taylor που έχει φιλοτεχνήσει ο Andy Warhol.

Η Christies από την πλευρά της θα δημοπρατήσει στις 12 Νοεμβρίου 82 lots, το 85% των οποίων εκτιμάται ότι θα πιάσει τιμές υψηλότερες του 1 εκατ. δολαρίων. Οι εκτιμήσεις ξεκινούν από τα 50.000 δολάρια και φτάνουν έως και τα 60 εκατ. δολάρια. Το κορυφαίο «κομμάτι» της δημοπρασίας είναι ο πίνακας Red Cardinal του Francis Bacon, η τιμή του οποίου εκτιμάται στα 40-60 εκατ. δολάρια.

Τέλος, στις 13 Νοεμβρίου, η Phillips θα δημοπρατήσει 48 έργα, μεταξύ των οποίων του Andy Warhol, του Jean-Michel Basquiat, του Robert Ryman, του Mark Rothko, του Richard Prince και του Rudolf Stingel.

Πηγή: Art Price
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου