Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Στη Νέα Υόρκη Μ. Παπαθανασίου, Λ. Καβάκος και Γ. Νταλάρας


Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, διαφορετικών ειδών μουσικής και επιπέδου, εμφανίζονται στη Νέα Υόρκη, από τη Μητροπολιτική Όπερα, το Κάρνεγκι Χολ και το Τάουν Χολ, μέχρι θεατρικές αίθουσες αμερικανικών κολεγίων και νυχτερινών μαγαζιών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μυρτώ Παπαθανασίου επανεμφανίζεται στο ρόλο της Musetta στην όπερα La Boheme του Giacomo Puccini στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Εκτός από τις εμφανίσεις της στη Μητροπολιτική Όπερα, το κοινό της αμερικανικής μεγαλούπολης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ένα προσωπικό ρεσιτάλ της Ελληνίδας σοπράνο, με τη σύμπραξη ενός μικρού συνόλου επιλεγμένων μουσικών, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, στο National Opera Center. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και έργα Ελλήνων συνθετών.

O διεθνούς φήμης Έλληνας βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος θα εμφανιστεί στο Κάρνεγκι Χολ, στις 22 Νοεμβρίου. Μαζί του θα είναι η κινεζικής καταγωγής πιανίστα, Γιούτζα Ουάνγκ. Θα εκτελέσουν έργα των Μπραμς, Σούμαν, Ραβέλ και Ρεσπίγκι. Η συναυλία των δυο καλλιτεχνών θα γίνει με τη συνεργασία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης.

Ο Γιώργος Νταλάρας, μετά την περιοδεία του σε ευρωπαϊκές χώρες, θα παρουσιάσει στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο (Rembetiko Unplugged: The Greek Blues), που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και πολλών ατόμων μη ελληνικής καταγωγής, μιας και τα ρεμπέτικα, τα σμυρναίικα και τα παλιά λαϊκά έχουν ιδιαίτερη απήχηση σε μεγάλο αριθμό Αμερικανών. Η περιοδεία του Νταλάρα στη Νότια Αμερική, που διοργανώνει η Globe Entertainment, θα ξεκινήσει από τον «Τάουν Χολ» στο Μανχάταν, στις 20 Νοεμβρίου. Μαζί του στο τραγούδι θα βρίσκονται η Ασπασία Στρατηγού, η Αθηνά Λαμπίρη και ο Βασίλης Κορακάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου