Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αίσιο τέλος για την Όπερα της Ρώμης- Συμφωνία με τα συνδικάτα των εργαζομένων


Σε συμφωνία με τα συνδικάτα των εργαζομένων κατέληξε η Όπερα της Ρώμης και έτσι φαίνεται πως τελικά θα «σωθούν» οι σχεδόν 200 εργαζόμενοι που ήθραν αντιμέτωποι με την απόλυση.

Η διοίκηση της Όπερας είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο πως 182 άτομα της χορωδίας και μουσικοί θα απολυθούν και θα επαναπροσληφθούν ως freelancers κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η ανακοίνωση αυτή ανάγκασε τελικά τα συνδικάτα να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η νέα συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δυο πλευρές προβλέπει εξοικονόμηση 3 εκατ. ευρώ ετησίως μέσω της περικοπής των υπερωριών και των μπόνους, με ταυτόχρονη ενίσχυση της παραγωγικότητας, μεταδίδει το BBC. Παράλληλα, περιλαμβάνει και μια υπόσχεση από την πλευρά των συνδικάτων να μην προχωρήσουν σε απεργίες για θέματα που σχετίζονται με τη συμφωνία.

«Πρόκειται για μια νίκη για το Teatro dellÓpera di Roma», δήλωσε ο διευθυντής της όπερας, Carlo Fuortes, ο οποίος επαίνεσε και τα επτά συνδικάτα των εργαζομένων που εκπροσωπούν τους μουσικούς και το προσωπικό, διότι επωμίζονται και αυτά την ευθύνη.

Το Teatro dell’Opera di Roma αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια προβλήματα χρέους και κακής διοίκησης. Πριν από μερικούς μήνες, ο διευθυντής της ορχήστρας, Riccardo Muti, παραιτήθηκε λέγοντας πως μετά από έξι χρόνια δεν υπάρχει πλέον η «απαραίτητη ηρεμία» ώστε να διευθύνει επιτυχημένες παραγωγές.

Τη συμφωνία χαιρέτισε ο δήμαρχος της Ρώμης, Ignazio Marino, λέγοντας πως ελπίζει πως με τον καιρό ο Muti θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Το Teatro dell’Opera di Roma χρονολογείται από το 1880 και χρηματοδοτείται από την κεντρική κυβέρνηση της Ιταλίας και τον δήμο της Ρώμης.


Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου