Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση «(a)-formal-ities» στην Cheapart


Η έκθεση με το τίτλο (a)-formal-ities απευθύνει ερωτήματα που αφορούν στη φόρμα ή/και την απουσία αυτής ενώ παράλληλα συζητά τη τυπολατρία στη τέχνη αλλά και στη κοινωνική και πολιτική ζωή θίγοντας το θέμα του καθωσπρεπισμού και του political correct αλλά και της κοινωνικής σύμβασης εν γένει.

Η πολύπλευρη αυτή θεματική αναπτύσσεται μέσα από μικτά μέσα (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση) αντιπροσωπεύοντας άλλοτε την έννοια της (α)-φόρμας στο εικαστικό τοπίο και άλλοτε την έννοια του φορμαλ ως “επίσημου στοιχείου” όπως υπαινίσσεται ο τίτλος της έκθεσης. Τέλος, απευθύνει ερωτήματα για το ρόλο του καλλιτέχνη ενταγμένου σε ένα υπάρχον σύστημα αξιών αλλά και ένα εμπορικό σύστημα στο οποίο ο ίδιος βρίσκεται πότε ελεύθερος και άλλοτε δέσμιος των πολιτικών και οικονομικών αναγκαιοτήτων που υπηρετεί και εξυπηρετεί θεμιτά ή όχι, εκούσια ή όχι. Πόσο political correct είναι ο ρόλος της τέχνης και παράλληλα του καλλιτέχνη στις μέρες μας - όχι ως μετρήσιμο μέγεθος αλλά ως αναγκαιότητα εξέλιξης μέσα από αυτήν; Πόσο (εφόσον) επηρεάζει η τυπολατρία την εξελιξιμότητα της τέχνης αλλά και της έκφρασής; 

Κάποια από αυτά τα ερωτήματα προσεγγίζει μέσα από το πολύπλευρό εικαστικό της έργο η παρούσα έκθεση σε μία ευσύνοπτη απόπειρα να σκιαγραφηθεί η μετάβαση από το «γραμμικό» στο «ζωγραφικό» στυλ, από την επιφάνεια στο βάθος της σύνθεσης, από την «κλειστή» στην «ανοιχτή» φόρμα /σύνθεση, από την πολλαπλότητα (όλον) στην ιδιαίτερη ενότητα (μέρος) και από την απόλυτη σαφήνεια στην σχετική σαφήνεια.

Eγκαίνια Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, 2014, 19:30

Διάρκεια 14 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου, 2014

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: die4grazien [Petra Gell, Mela Kaltenegger, Susanna Schwarz, G. Maria Wetter], Sylvia Galos, Στέλλα Καπεζάνου, Ελένη Κοτσώνη, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Δημήτρης Φόρτσας, Γιώργος Τσεριώνης, Στέφανος Χανδέλης.

Επιμελήτρια: Εύα Κέκου

CHEAPART

Στρατάρχου Παπάγου 13, 152 34 Χαλάνδρι

210 683 3620, office@cheapart.gr

Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Σάββατο 14.00 – 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου