Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«Honey, what now»: Έκθεση της Μαρίας Κελεσίδη στην γκαλερί "7"


Την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Κελεσίδη στην Αθήνα, με τίτλο «Honey, what now», εγκαινιάζει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου η γκαλερί «7».

Η σειρά αυτή των έργων εξετάζει το πώς η γλώσσα του σώματος εκφράζει τα ακατέργαστα συναισθήματά μας. Οι ανθρώπινες φιγούρες αποδεσμεύονται από τα χαρακτηριστικά τους και επαναπροσδιορίζονται μόνο από τις κινήσεις τους, σταματημένες σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Το ανθρώπινο λάθος, η απροσεξία, η αποδέσμευση από την κοινωνική κριτική, αποκτούν ειδικό βάρος και οι κενές μορφές παίρνουν νέα αξία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις αντιλήψεις μας.

Η Μαρία Κελεσίδη ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είναι απόφοιτος δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Central Saint Martins του Λονδίνου, Communication Art and Design και Performance Design and Practice .

Ήταν μια από τους συγγραφείς και σχεδιαστές του βιβλίου Lead Between the Lines, με εισηγητές τους Rick Poynor, Freda Sack, John Morgan, το οποίο παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο Design Museum του Λονδίνου τον Απρίλιο του 2007. Από τον Ιούνιο του 2013 και μέχρι σήμερα, έργο της εκτίθεται στη Saatchi Gallery σαν μέρος του project “ Saatchi Screen” .

Κατά την περίοδο Ιανουάριος 2011 έως Μάρτιος 2014, δουλειά της εκτέθηκε στο Palais de Tokyo του Παρισιού και μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε HD Video Art τηλεοπτικά κανάλια σε Γαλλία [ Orange 125, Free 133, Alice 123, SFR/Neuf 185] και Γερμανία [ Unitymedia, Kabel BW] .

Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Λίβανο, Κίνα, Σερβία, Ουγγαρία, Λετονία, & Βουλγαρία.
Διεύθυνση: Σόλωνος, 20, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 09.12.2014 – 09.01.2015
Ωρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9μ.μ., Τετάρτη – Σάββατο : 11-3 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου