Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Mόνοι, σε ξένο περιβάλλον»: Έκθεση φωτογραφίας του Ηράκλειτου Αντωνιάδη στο Βρυσάκι


Την έκθεση φωτογραφίας του Ηράκλειτου Αντωνιάδη, με τίτλο "Μόνοι, σε ξένο περιβάλλον", εγκαινιάζει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 19:00 ο χώρος τέχνης και δράσης "Βρυσάκι".

Άνθρωποι που περιπλανώνται, δουλεύουν ή ξεκουράζονται, που καταλαμβάνουν μέρη στην ύπαιθρο ή σε ένα συμπιεσμένο αστικό χώρο. Η ύπαρξή τους αφήνει ένα οπτικό αποτύπωμα μέσα σε τοπία αλλότρια και αποξενωμένα. Όπως οργανισμοί απομονωμένοι μα ανθεκτικοί, που επιβιώνουν σε εχθρικά περιβάλλοντα.

Εικόνες διερεύνησης της μοναξιάς των πόλεων και επαρχιών στα τέλη του '90, μιας εποχής που μοιάζει κιόλας μακρινή και άρα “επιστημονικά” προσεγγίσιμη. Όταν το μετρό κατασκευάζονταν και υπήρχαν ακόμα τηλεφωνικοί και φωτογραφικοί θάλαμοι στους δρόμους... Όταν για τους φωτογράφους υπήρχαν τα φιλμ και οι σκοτεινοί θάλαμοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Νοεμβρίου και η είσοδος είναι ελέυθερη.

Ο Ηράκλειτος Αντωνιάδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1975. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στην Προστασία Μνημείων στην ίδια σχολή και στην Καλλιτεχνική Δημιουργία με Πολυμέσα στη Γαλλία με υποτροφία από το ΙΚΥ. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διεύθυνση: Βρυσακίου 17, Πλάκα
Διάρκεια: 13-26 Νοεμβρίου 2014
Ώρες: Καθημερινά, 12:00-20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου