Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ρεσιτάλ πιάνου του Nelson Freire στο Μέγαρο Μουσικής


Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συμπαραγωγή με το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας , ανοίγουν την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, στις 20:30, τον κύκλο «Μεγάλοι Ερμηνευτές» με ένα ρεσιτάλ του παγκοσμίου φήμης πιανίστα Nelson Freire, σε έργα Schumann και Chopin.

Στα δάχτυλά του τα έργα μετουσιώνονται σε κάτι τέλειο, ποιητικό και συγκινητικό. Με αυτά τα λόγια περιγράφεται το «φαινόμενο» Nelson Freire, σύμφωνα με την ομόφωνη γνώμη φιλόμουσου κοινού και κριτικών.

Η διεθνής καριέρα του ξεκίνησε πολύ νωρίς, όταν μετά την εμφάνισή του στο Λονδίνο σε ηλικία μόλις 23 ετών, οι Times τον χαρακτήρισαν «Το νεαρό λιοντάρι του πιάνου». Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Nelson Freire έκανε το ντεμπούτο του με τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και από τότε η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα ο βραζιλιάνος πιανίστας έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 χώρες και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους και με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ

Robert Schumann:
- Arabesque, έργο 18
- Études symphoniques, έργο 13

Frédéric Chopin:
- Βαρκαρόλα σε φα δίεση μείζονα, έργο 60
- Σονάτα αρ. 3 σε σι ελάσσονα, έργο 58


Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ημερομηνία: 19 Νοεμβρίου 2014
Ώρα: 20:30
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7,5, Πολύτεκνοι, 65+: € 9,5, Ζώνη Γ: € 14, Ζώνη Β: € 25, Ζώνη Α: € 35, Διακεκριμένη Ζώνη: € 50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου