Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

O George R.R. Martin ανοίγει νέο χώρο τέχνης στην Σάντα Φε


Το ποσό των 2,7 εκατ. δολαρίων πρόκειται να δώσει ο συγγραφέας του Game of Thrones, George R.R. Martin, για την ανακαίνιση ενός bowling center στην Σάντα Φε και τη μετατροπή του σε ένα νέο κέντρο τέχνης.

Όπως μεταδίδει το Artnet News, ο Martin ενοικίασε τον χώρο για 10 χρόνια στην κολεκτίβα Meow Wolf, που υπόσχεται να δημιουργήσει εκεί μια «μοναδική, διαδραστική εμπειρία τέχνης και ψυχαγωγίας».

Η Meow Wolf δημιουργήθηκε το 2008 και αυτοχαρακτηρίζεται ως το πρώτο εναλλακτικό venue τέχνης και μουσικής, με ειδίκευση στα «εντυπωσιακά εκθέματα». Το κέντρο αναμένεται να ανοίξει φέτος και θα είναι αφιερωμένο κυρίως σε ένα μόνιμο sequel της εγκατάστασης της ομάδας, με τίτλο The Due Return, το οποίο θα ονομάζεται The House of Eternal Return.

Η Meow Wolf ευελπιστεί να προσελκύει 100.000 επισκέπτες ετησίως στο κέντρο τέχνης, το οποίο θα περιλαμβάνει 19 καλλιτεχνικά στούντιο, έναν επιπλέον χώρο εκθέσεων καθώς και ένα εργαστήριο και χώρο εκμάθησης. Η είσοδος θα κοστίζει από 8 έως 15 δολάρια, με εκπτώσεις για τις τοπικές οικογένειες.

Η Meow Wolf έχει ήδη λάβει χορηγία 25.000 δολαρίων για το project από το Albuquerque Creative Startups, που στόχο έχει τη στήριξη των «δημιουργικών και πολιτιστικών» επιχειρηματιών, ενώ θα πραγματοποιήσει καμπάνια προώθησης για την άντληση 100.000 δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Meow Wolf Art Complex είναι το δεύτερο πολιτιστικό ινστιτούτο στην Σάντα Φε που εξασφαλίζει τη στήριξη του Martin, ο οποίος το 2013 άνοιξε εκ νέου το Jean Cocteau Cinema.

Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου