Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο Μιχάλης Σαράντης νικητής του βραβείου «Δημήτρης Χορν»


Απενεμήθη το βράδυ της Δευτέρας το δέκατο πέμπτο θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», στο θέατρο που φέρει το όνομα του αξέχαστου καλλιτέχνη. Βάσει παράδοσης, ο σταυρός του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού περνά, κάθε χρόνο, από τον ένα νέο ηθοποιό στον άλλο.

Φετινός νικητής ο Μιχάλης Σαράντης, που βραβεύτηκε για το ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και το ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, παραλαμβάνοντας τον σταυρό από τα χέρια του περσινού νικητή, Γιώργου Χρυσοστόμου, ο Μιχάλης Σαράντης ευχαρίστησε για τη βράβευση, που, τυχαίνει να έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του. Ευχαρίστησε ένα ένα τα μέλη της Επιτροπής. Μιλώντας για τον Νίκο Καραθάνο είπε πως βρίσκεται πίσω ή μπροστά του σε ό,τι κάνει, ενώ χαρακτήρισε δασκάλα του τη Λυδία Κονιόρδου. Τέλος, συγκινημένος, αφιέρωσε το βραβείο στη Μητέρα του, η οποία "παλεύει" στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και ευχήθηκε υγεία για όλους.

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια. Τη συνολικότερη οργάνωση - όπως κάθε χρόνο - επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Πηγή: Ναυτεμπορική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου