Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Διερευνήσεις του φόβου: Έκθεση σχεδίων της Χριστίνας Νάκου στο ΜΙΕΤ


Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει σήμερα στις 20:00, στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, την έκθεση σχεδίων της Χριστίνας Νάκου, με τίτλο «Διερευνήσεις του φόβου»

Με αφορμή την παρουσίαση αυτής της ενότητας των σχεδίων η ίδια σημειώνει:  “Ο φόβος είναι απειλητικός για την ζωή, όταν γίνεται σκέψη χωρίς συναίσθημα. Ο φόβος σαν συναίσθημα, όσο δυσάρεστος κι αν είναι, συχνά προειδοποιεί για την επανάληψη συνηθειών του παρελθόντος, στις οποίες πια ο εαυτός μας δυσλειτουργεί.

Στην προσπάθειά μου να διερευνήσω τους δικούς μου φόβους, το άγχος που πλημμύρισε τον κόσμο μου καθώς βρέθηκα να μεγαλώνω (εγώ, και) τα παιδιά μου στον χρόνο μιας φθίνουσας εποχής και στην εξορία ενός τόπου χωρίς συνομιλητές, η ζωγραφική στάθηκε για μένα μια διέξοδος, πιο ικανή από την γλώσσα, για να δώσει μορφή στην ασάφεια και να μικρύνει τον φόβο.

(Καθώς οι σκέψεις μου σαν κουβάρι από λέξεις, ξεδιπλώθηκαν και περιέπλεξαν το παρελθόν με το μέλλον, η ζωγραφική πράξη μου εξασφάλισε χώρο για το παρόν.)

Ο φόβος τώρα, είναι ένα εφόδιο απελευθέρωσης.”

Η Χριστίνα Νάκου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, όπου και σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ, στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου. Έχει στο ενεργητικό της ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαζί με τον μουσικό Α. Σιγαλό έχουν δύο παιδιά και ζουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Κέρκυρα.


Διεύθυνση: Αμερικής 13, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 5 Μαρτίου – 2 Μαΐου 2015
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 9:30 π.μ. – 3:30 μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:30 π.μ. – 8 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου