Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ρωσία: Επιχορηγεί ταινίες με θέμα την Κριμαία και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο ρώσος υπουργός Πολιτισμού Vladimir Medinsky
Σε αύξηση των κονδυλίων για την παραγωγή πατριωτικών και ιστορικών κινηματογραφικών ταινιών, που θα προβάλουν θέματα όπως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η Κριμαία, προχωρά η ρωσική κυβέρνηση.

"Επιλέγουμε τα θέματα που θα πρέπει να προωθηθούν περισσότερο", εξήγησε ο υπουργός Πολιτισμού Vladimir Medinsky. "Έτσι, είναι λογικό να αποτελεί η Κριμαία μέρος" της προτεινόμενης θεματολογίας, πρόσθεσε.

Μολονότι η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις δαπάνες της λόγω της κρίσης, τα ποσά που θα δοθούν φέτος για την 7η τέχνη θα είναι "υψηλότερα από πέρσι ", υπογράμμισε ο υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα.

Η ρωσική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει η Moscow Times, προσφέρει 1 εκατ. ρούβλια σε ρώσους σεναριογράφους που θα γράψουν σενάρια για μια από δέκα πατριωτικές θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων «Η Κριμαία στην ιστορία της Ρωσιας», «Το πραξικόπημα του Αυγούστου 1991: Μύθοι και πραγματικότητες», και «Ο ρωσο-ιαπωνικός πόλεμος του 1905».

To Ταμείο Κινηματογράφου που καταμερίζει τις κρατικές επιδοτήσεις, θα επενδύσει φέτος περίπου 4,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (58 εκατομμύρια ευρώ) ενώ το υπουργείο θα αποδεσμεύσει απευθείας 2,1 δισ. ρούβλια (29 εκατ. ευρώ).

Πηγή: MoscowTimes, Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου