Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τριήμερο όπερας στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στις 3, 4 και 5 Απριλίου την διαδραστική Μπαρόκ όπερα “Dido and Aeneas” του Henry Purcell, σε τρεις πράξεις.

Πρόκειται για μια παραγωγή της Opera Studio Skull of Yorick Productions σε συνεργασία με το International Research Laboratory of Performing Arts “Alma Kalma”. Η παράσταση είναι πειραματική, θα κινείται σε όλο τον εκθεσιακό χώρο του μουσείου και είναι διαδραστική.

Μουσική Διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μήτρου
Μουσική προετοιμασία: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός.

Σολίστες: Dido: Χριστίνα Μαβίνη, Bellinda: Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Sorceress: Μαρία Καραμούζα, 2nd Woman/ 2nd Witch: Μαρίσσα Μπίλη, 1st Witch/ Spirit: Ελευθερία Λαγιόκαπα, Aeneas: Ιωάννης Νάκος, Sailor: Δημήτρης Βαλιώτης
Ensemble: Ruth Jennifer Sutton (Witch), Σοφία Στυλιανού (Witch), Ιωάννης Αδαμίδης (Sailor)
Ηθοποιοί: Sebastian Tsifis, Αθανάσιος Μαργούτας, Ιωάννα Σκαντζέλη
Χορεύτρια: Rhiannon Morgan
Μουσικοί: Φίλιππος Μοδινός (Κιθάρα), Κασσάνδρα Δημοπούλου (Τσέλλο), Αθηνά Καραμούζη (Βιόλα), Αλεξάνδρα Αχτσή (Βιολί), Αλμπινούτσα Μελισσάνθη Ελ Ντακάκ -Κουρκουλάκου (Βιολί)

Το Opera Studio Skull of Yorick Productions (Στούντιο Λυρικής Τέχνης) ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από την καλλιτεχνική ομάδα Skull of Yorick Productions. Είναι το πρώτο του είδους του στη Θεσσαλονίκη και στα πλαίσιά του ανεβαίνουν οπερατικά έργα με συντελεστές νέους λυρικούς τραγουδιστές. Την προετοιμασία των καλλιτεχνών και την παραγωγή έχουν αναλάβει οι διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες Κασσάνδρα Δημοπούλου και Φίλιππος Μοδινός, ιδρυτές του Opera Studio.

Ημερομηνίες:
Παρασκευή 3 Απριλίου στις 21:00
Σάββατο 4 Απριλίου στις 18:00
και Κυριακή 5 Απριλίου στις 12:30

Διεύθυνση: Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO), Θεσσαλονίκη

Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου