Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

H Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζει την Ημέρα Ποίησης στην Πάτρα


Την Πάτρα επέλεξε φέτος η Εταιρεία Συγγραφέων για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, μετά από πρωτοβουλία της Εταιρείας Συγγραφέων.

Επί 22 χρόνια η Εταιρεία Συγγραφέων εκδίδει θεματικά ημερολόγια με την συμπαράσταση πολλών εκδοτικών οίκων. Για το 2015, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, χτίζει γέφυρες λόγου με τη μαστορική 80 μελών της, που συνέδραμαν με κείμενά τους για να φτιαχτεί το Ημερολόγιο της Εταιρείας, το οποίο έχει ως θέμα τις Γέφυρες.

Φέτος λοιπόν, στην Πάτρα, το Σάββατο 21 Μαρτίου, η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, επ’ ευκαιρία της έκδοσης του Ημερολογίου «ΓΕΦΥΡΕΣ» 2015. Στην εκδήλωση συγγραφείς, μέλη της εταιρείας, θα διαβάσουν κείμενα με θέμα τις γέφυρες. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, την εταιρεία Γέφυρα Α.Ε., τα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων που διαμένουν στην Πάτρα, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης».


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015
Δημοτικό Θέατρο Πάτρας,
ώρα 20.00


Α΄ ΜΕΡΟΣ: Γέφυρες

Χαιρετισμός του Προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρη Καλοκύρη

Χαιρετισμός του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρα ΑΕ Γιάννη Φρέρη

Ο Διονύσης Καρατζάς μιλάει για την Ποίηση του Χρόνου

Κείμενά τους διαβάζουν τα μέλη της Ε.Σ από την Πάτρα Σπύρος Βρεττός, Γιάννης Ζαρκάδης, Διονύσης Καρατζάς, Κώστας Λογαράς, Γιάννης Παππάς, Αντώνης Σκιαθάς, Έρση Σωτηροπούλου, οι συγγραφείς Γιάννης Δάλλας, Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Λίλυ Εξαρχοπούλου, Ελένη Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου, Θέμης Λιβεριάδης, Ανδρέας Μήτσου, Αθηνά Παπαδάκη, Κλαίτη Σωτηριάδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ, Κώστας Αρκουδέας, Μιχάλης Μοδινός και Αγγελική Στρατηγοπούλου.

Β΄ ΜΕΡΟΣ: Μουσικές Γέφυρες

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ» ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝΤηλέφωνα Επικοινωνίας:

ΠΑΤΡΑ: Γιάννης Παππάς, 6936666802, e-mail: gpappas1962@yahoo.gr 

AΘΗΝΑ: Εταιρεία Συγγραφέων: 210-8231890, e-mail: grwrisoc@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου