Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

«Κλεμμένο» από τον Marvin Gaye το «Blurred Lines»


Δικαστήριο στις ΗΠΑ επιδίκασε στην οικογένεια του τραγουδιστή της σόουλ Marvin Gaye αποζημίωση ύψους 7,3 εκατ. δολαρίων, καθώς έκρινε πως το τραγούδι «Blurred Lines» των Pharrell Williams και Robin Thicke είναι κλεμμένο και αποτελεί αναπαραγωγή του «Got To Give It Up», το οποίο ερμήνευσε ο Gaye το 1977.


Το δικαστήριο στο Λος Άντζελες έκανε δεκτή την προσφυγή που είχαν καταθέσει το 2013 τα παιδιά του εκλιπόντος μουσικού.

Ο Pharrell Williams και ο Robin Thicke αρνήθηκαν την κατηγορία ότι το τραγούδι τους είναι προϊόν λογοκλοπής ενώ ο δικηγόρος τους Howard E King έκανε λόγο για απόφαση που δημιουργεί «φρικτό δεδικασμένο» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης έφεσης. «Θα μελετήσουμε την απόφαση, θα εξετάσουμε τις επιλογές μας και θα σας ενημερώσουμε σύντομα» είπε στους δημοσιογράφους.

«Ελεύθερη από τα ψέματα που έλεγαν στον κόσμο ο Pharrell Williams και ο Robin Thicke» δήλωσε η Nona, κόρη του Marvin Gaye.

«Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να απαγορεύσει την περαιτέρω πώληση και κυκλοφορία του ‘Blurred Lines’ εκτός και αν καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την άλλη πλευρά στο πως θα μοιράζονται τα μελλοντικά κέρδη» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Gaye.

Το «Blurred Lines» κυκλοφόρησε το 2013 και σημείωσε τεράστια επιτυχία και μια υποψηφιότητα Grammy, με τα συνολικά κέρδη από τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 16 εκατ. δολάρια.

Πηγή: BBC, Reuters, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου