Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

metamatic:taf - Ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων


Το metamatic:taf ανακοινώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων. Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στην γκαλερί του metamatic:taf.

Η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων λήγει την 1η Μαΐου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 6 Μαΐου στο website του metamatic:taf και μέσω e-mail στους συμμετέχοντες. Βασικό κριτήριο αξιολόγησης θα είναι η πρωτότυπη, θεωρητική και εικαστική, προσέγγιση της θεματικής της έκθεσης και της επιλογής των έργων.

Ο επιμελητής ή η επιμελητική ομάδα που θα επιλεγεί θα υλοποιήσει την προτεινόμενη έκθεση στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί κατά το διάστημα 25 Ιουνίου – 6 Σεπτεμβρίου 2015 και θα λάβει χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αναφέρονται σε ομαδική έκθεση χωρίς περιορισμό στα καλλιτεχνικά μέσα. Ο ηλικιακός περιορισμός αφορά στον επιμελητή και σε περίπτωση ομαδικής επιμέλειας αφορά σε όλα τα μέλη της επιμελητικής ομάδας, δεν αφορά όμως στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Ο επιμελητής ή τα μέλη της επιμελητικής ομάδας δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στην έκθεση ως καλλιτέχνες και θα γίνεται δεκτή μόνο μια πρόταση ανά επιμελητή ή επιμελητική ομάδα.

Το metamatic:taf παρέχει τεχνικό εξοπλισμό, καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του χώρου όπως και τα έξοδα για ειδική έντυπη συνοδευτική έκδοση συγκεκριμένων προδιαγραφών και αναλαμβάνει την προώθηση και προβολή της έκθεσης. Το metamatic:taf δεν αναλαμβάνει έξοδα παραγωγής της έκθεσης, ούτε έξοδα μεταφοράς και ασφάλειας των έργων.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάρτιο του 2015.


* Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου