Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Βρέθηκε πίνακας του Picasso που είχε κλαπεί το 2001


Στις ΗΠΑ βρέθηκε πίνακας του Picasso που είχε κλαπεί το 2001 από το Centre Pompidοu στο Παρίσι, όπως γνωστοποίησαν οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης.

Η αξία του πίνακα, που φιλοτεχνήθηκε το 1911, εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αξία του πίνακα υπολογίζεται σε 30 εκατ. ευρώ.

Ο μικρός καμβάς από λάδι που έχει αναλογίες 33 εκατοστά επί 46 εκατοστά και τιτλοφορείται "La Coiffeuse," αναφέρθηκε ως κλεμμένος το 2001, αφού το προσωπικό του Centre Pompidou διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί από το χώρο όπου φυλασσόταν.

Έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Βέλγιο, στις 17 Δεκεμβρίου και οι αρχές αρχικά είχαν κρίνει- λόγω της κάρτας που τον συνόδευε με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» και παραλήπτη ένα πρόσωπο με το όνομα «Ρόμπερτ»- ότι ήταν ένα δώρο χωρίς αξία, δήλωσε η Εισαγγελέας.

Ο πίνακας κατασχέθηκε από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές. Καθώς είναι μέρος της συλλογής του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι αναμένεται να επιστραφεί στις γαλλικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου