Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

«Scars and Scares»: Έκθεση του Micha Cattaui στην γκαλερί Σκουφά


Την ατομική έκθεση του Micha Cattaui με τίτλο ‘Scars and Scares’ (Ουλές και Αιφνίδιοι Φόβοι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 19:30, η γκαλερί Σκουφά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 4 Απριλίου.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση του πρωτότυπου συνδυασμού εννοιών με νέα υλικά και τεχνικές, ο Micha περνά από την αναζήτηση της σημασίας της ελληνικής σημαίας και της ελληνικής ταυτότητας στην ευρύτερη σημασία του καταναλωτισμού, της γραμμής παραγωγής προϊόντων και τους κινδύνους του σύγχρονου τρόπου ζωής και διατροφής.

Έργα γλυπτικής τα οποία κατασκευάζονται και στην συνέχεια ακτινογραφούνται, αναδεικνύουν απόψεις της εμφανής εξωτερικής αλλά και της κρυμμένης εσωτερικής αισθητικής των έργων. Η κοινή νοητική γραμμή που συνδέει όλα τα έργα έχει σαν στόχο να προβληματίσει τον θεατή για την ποιότητα της τροφής που οι άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά και τις συνέπειες στην υγεία που μπορεί να έχει.

Πιο συγκεκριμένα, κοτόπουλα συσκευασμένα προς μαζική κατανάλωση παραπέμπουν στον τρόπο εκτροφής τους και υπογραμμίζουν τις βλαβερές, συνήθως καρκινογόνες ουσίες τις οποίες περιέχουν. Σε άλλο παράδειγμα, το γνωστό αρχαιοελληνικό άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης επενερμηνεύεται από τον Micha, με τα ένδοξα φτερά της να μετατρέπονται σε συγκριτικά ατροφικές φτερούγες από κοτόπουλο και στο στέρνο της να φαίνονται ουλές από μαστεκτομή. Με αυτόν τον τρόπο ένα κλασικό σύμβολο ομορφιάς και γυναικείας δύναμης ξεκινά ένα ιδιαίτερα εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στα αίτια, την αισθητική και τις συνέπειες αυτής της επεμβατικής αλλαγής.

Συνημμένο θα βρείτε αντίγραφο του Δελτίου Τύπου το οποίο περιλαμβάνει το βιογραφικό του καλλιτέχνη και δύο ενδεικτικές φωτογραφίες έργων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περαιτέρω πληροφορία.


Διεύθυνση: Σκουφά 4, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, 19:30
Διάρκεια: 12 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ-Σαβ 10:00-15:30, Τρ-Πεμ-Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου