Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Αλλαγές στην ηγεσία της Sotheby’s


Μετά από μια ταραχώδη χρονιά, η Sotheby’s ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ολοκλήρωσε την έρευνα για νέο διευθύνοντα σύμβουλο και διόρισε τον Tad Smith στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του οίκου δημοπρασιών, αρχής γενομένης από την 31η Μαρτίου. Ο Smith θα συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο.

Όπως μεταδίδει το Artnet News, ο 49χρονος Smith ήταν προηγουμένως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Madison Square Garden Company (από τον Φεβρουάριο του 2014), υπεύθυνος για την επίβλεψη της συνολικής στρατηγικής και των καθημερινών λειτουργιών των MSG Sports, MSG Media και MSG Entertainment.

Η Sotheby’s ανακοίνωσε παράλληλα πως θα διαχωρίσει τους ρόλους του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου και πως την θέση του προέδρου του Συμβουλίου θα αναλάβει ο ανεξάρτητος διευθυντής Domenico De Sole (πρώην CEO της Gucci), ο οποίος θα διαδεχθεί τον William Ruprecht.

Μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΔΣ, ο Ruprecht ήρθε σε διαμάχη με τον ακτιβιστή μέτοχο Dan Loeb και ανακοίνωσε την παραίτησή του στις 20 Νοεμβρίου, συμφωνώντας να παραμείνει στη θέση του μέχρις ότου βρεθεί αντικαταστάτης.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου