Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

“Stealth”: Έκθεση του Παντελή Χανδρή στην γκαλερί Elika


Τη νέα ατομική έκθεση του Παντελή Χανδρή, με τίτλο ‘Stealth’, εγκαινιάζει την Πέμπτη, 5 Μαρτίου στις 20:00, η γκαλερί Elika.

Η λέξη stealth χρησιμοποιείται τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην σύγχρονη πολεμική βιομηχανία για να ορίσει μια ενέργεια που γίνεται συγκαλυμμένα, με μυστικότητα, εν κρυπτό. Περιγράφει μια πράξη που είναι δύσκολο, αδύνατον σχεδόν, να εντοπιστεί. Ο Χανδρής δανείζεται και χρησιμοποιεί τον όρο stealth για να εκφράσει κατά μία έννοια την αορατότητα, την αδυναμία δηλαδή, ή και την άρνηση μας να εντοπίζουμε κάποια πράγματα, αλλά και παράλληλα την ανάγκη μας να δημιουργούμε κάποια άλλα, ώστε να γινόμαστε δυνητικά και οι ίδιοι αθέατοι.

Με αναφορά στο πλαίσιο αυτό, και μέσα από μια νέα ενότητα έργων ο καλλιτέχνης, στην νέα του έκθεση, δημιουργεί την αίσθηση ενός κατασκηνωτικού περιβάλλοντος. Σε αυτή τη συνθήκη της προσωρινής διαμονής στο Έξω, αναπτύσσεται μια αφήγηση μέσω της οποίας διερευνάται η έννοια του καταλύματος, αλλά και η ύπαρξη του συμβάντος. Μέσα από βίντεο, εγκαταστάσεις και γλυπτά, ο Χανδρής ανιχενεύει τη στιγμή κατά την οποία η ανθρώπινη κατάσταση μετεωρίζεται μεταξύ γήινης και ουράνιας τοπολογίας.

Ο Παντελής Χανδρής γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις. Το 2010 βραβεύθηκε με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών. Είναι καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Διεύθυνση: Ομήρου 27, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 05.03 – 18.04.15
Εγκαίνια: Πέμπτη 05.03.15 στις 20.00
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 12-4μμΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου