Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ρώσος μεγιστάνας χρηματοδοτεί την αποκατάσταση της Basilica Ulpia στη Ρώμη


Με χρηματοδότηση του ρώσου μεγιστάνα Alisher Usmanov θα γίνει η αποκατάσταση ενός εκ των αρχαιότερων δημοσίων κτηρίων της Ρώμης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Usmanov, που σύμφωνα με το Forbes είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, δώρησε 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να γίνουν εργασίες ανακαίνισης στον κυρίως ναό της Basilica Ulpia, που χτίστηκε πριν από σχεδόν 2.000 χρόνια υπό τον αυτοκράτορα Τραϊανό. Πέρυσι ο ίδιος είχε δώσει 500.000 ευρώ για να βοηθήσει στην ανακαίνιση του Capitoline Museum της Ρώμης.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιώτες δωρίζουν σημαντικά χρηματικά ποσά προκειμένου να αποκατασταθούν ιταλικά μνημεία. Η εταιρεία Tod’s χορηγεί περίπου 25 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του Κολοσσαίου και η Fendi δίνει χρήματα για βελτιώσεις στην Fontana di Trevi. Στη Βενετία, ο ιδρυτής της Diesel jeans, Renzo Rosso υπήρξε χορηγός εργασιών αποκατάστασης της γέφυρας του Rialto, ενώ ο Francois Pinault, ιδρυτής της Kering, επέβλεπε το έργο της μετατροπής της Punta Della Dogana σε γκαλερί.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου