Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στοιχεία εποχών: Έκθεση τέχνης του Θεόδωρου Ψυκάκου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Την έκθεση τέχνης του Θεόδωρου Ψυκάκου, με τίτλο «Στοιχεία Εποχών» εγκαινιάζει αύριο στις 18:00 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Καφέ του Μουσείου.

Το Μουσείο, θέλοντας να είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας και να λειτουργεί ως αγορά ιδεών και εστία πνευματικών αναζητήσεων, φιλοξενεί στους χώρους του Καφέ εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Με αυτόν τον τρόπο δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις διαδρομές τους στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει τη μουσειακή εμπειρία των επισκεπτών, προσφέροντας εικαστικά ερεθίσματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, τον άνθρωπο και τα τέχνεργα του.

Στην έκθεση τέχνης με τίτλο “Στοιχεία εποχών” εκτίθενται έργα που ανιχνεύουν το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο, με σκοπό την απόδοση των βιωμάτων του χώρου και των εντυπώσεων της μνήμης. Ta “Στοιχεία εποχών“ είναι στην πραγματικότητα μία αναζήτηση, ερμηνεία και εν τέλει σύνθεση του χώρου και των μορφών, που συνδιαλέγονται με τις διαχρονικές μορφές που «κατοικούν» εντός του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο Θεόδωρος Ψυκάκος είναι αρχιτέκτονας, MSc., με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις αρχιτεκτονικού και καλλιτεχνικού έργου στο ενεργητικό του.


Διεύθυνση: Πατησίων 44, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, ώρα 18:00
Διάρκεια: 2/4-2/6/2015
Ωράριο: Δευτέρα-Κυριακή 8.00-20.00
Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου