Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

«Στοπ» στα selfie sticks λέει η Εθνική Πινακοθήκη του ΛονδίνουΗ Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου απαγόρευσε την χρήση selfie sticks –όπως και τη χρήση τρίποδων- «προκειμένου να προστατεύσει τους πίνακες, το δικαίωμα ιδιωτικότητας και την γενικότερη εμπειρία των επισκεπτών».

Σύμφωνα με το BBC, η απαγόρευση της Εθνικής Πινακοθήκης έρχεται να προστεθεί σε παρόμοιες απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει άλλες πινακοθήκες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα μουσεία Smithsonian στην Ουάσινγκτον.

Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε από αρκετούς. Ο τεχνοκριτικός Brian Sewell χαιρέτισε την απόφαση, λέγοντας πως τα selfie sticks «είναι πιθανότατα αρκετά επικίνδυνα για τα έργα τέχνης και προκαλούν μια αποκρουστική συγκέντρωση κόσμου γύρω από ένα πίνακα. Οποιοσδήποτε θέλει να δει πραγματικά έναν πίνακα δεν μπορεί, διότι οι άλλοι είναι πολύ απασχολημένοι με το να τραβούν φωτογραφίες».

Όπως αναφέρει το BBC, δεν αποκλείεται και άλλα βρετανικά ιδρύματα να ακολουθήσουν την απόφαση της Πινακοθήκης. Το Βρετανικό Μουσείο επιβεβαίωσε ότι επανεξετάζει την πολιτική του για τα selfie sticks, ενώ είναι πιθανό και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων να επανεξετάσει την πολιτική της για το θέμα.

Η Tate επιτρέπει τη χρήση selfie sticks «υπό την προϋπόθεση ότι οι χρήστες σέβονται τους άλλους επισκέπτες και τηρούν την πολιτική της Tate για τις φωτογραφίες».


Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου