Σάββατο 9 Μαΐου 2015

40 χρόνια στο χώρο της μόδας γιόρτασε ο Giorgio Armani


Με ένα εντυπωσιακό γκαλά διασημοτήτων και το άνοιγμα ενός μουσείου αφιερωμένο στα σχέδια του, ο Giorgio Armani γιόρτασε τα 40 χρόνια στο χώρο της μόδας.


Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του εντυπωσιακού γκαλά που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, έδρα της αυτοκρατορίας του Armani ήταν οι Leonardo Di Caprio, Cate Blanchett, Hilary Swank και Tina Turner.

«Υπήρξαν πολλές στιγμές, από την αρχή μέχρι σήμερα. Ίσως η πιο συναισθηματική μου στιγμή ήταν όταν είδα το εξώφυλλο μου στο περιοδικό ‘TIME’» δήλωσε ο 80χρονος σχεδιαστής, γνωστός για το ‘καθαρό’ του κόψιμο και τις κομψές συλλογές του.

Ο Giorgio Armani, ο οποίος σχεδιάζει ρούχα υψηλής ραπτικής αλλά και Prêt-à-Porter, έχει ντύσει προσωπικότητες, βασιλείς, καθώς και αθλητές. Προσωπικότητες όπως η Beyonce, ο David Beckham και η Megan Fox έχουν διαφημίσει τα αρώματα ή τα εσώρουχα του.

«Νομίζω ότι ήταν στη Madison Avenue, το 1985… Λίγο καιρό αφότου ήρθε στη χώρα μας και ακόμη θυμάμαι εκείνα τα όμορφα κοστούμια, κλασικά κομμάτια που εξακολουθώ να φορώ μέχρι σήμερα» δήλωσε η ηθοποιός Glenn Close.

Ο πρώην "James Bond" ηθοποιός Pierce Brosnan απέτινε φόρο τιμής στον στυλίστα, αποκαλώντας τον «ισχυρό άνδρα», ενώ η Ιταλίδα ηθοποιός Sophia Loren απλά δήλωσε πως ο σχεδιαστής «είναι φίλος μου».
Για την επέτειο, ο Armani μετέτρεψε ένα κτίριο του 1950 σε μουσείο, όπου στεγάζει την έκθεση αφιερωμένη στα σχέδια του.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου