Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Απρόσεκτοι τουρίστες έσπασαν κομμάτι από ιστορικό άγαλμα!


Ήθελαν να τραβήξουν μια ωραία φωτογραφία και κατέληξαν να καταστρέφουν ένα από τα πιο ιστορικά γλυπτά της ιταλικής πόλης Κρεμόνα…

Πρόκειται για ένα ζευγάρι τουριστών που καθώς έβγαζε selfie με το Άγαλμα των δυο Ηρακλεών έσπασε κατά λάθος μέρος από το στέμμα του, το οποίο έπεσε στο έδαφος και έγινε κομμάτια, όπως μεταδίδει το Artnet News.

Το μαρμάρινο άγαλμα που φιλοτεχνήθηκε γύρω στο 1700 φέρει τον θυρεό της πόλης, τον οποίον βαστούν οι μορφές δυο Ηρακλέων. Θεωρείται το σύμβολο της πόλης, καθώς ο έλληνας ημίθεος, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν αυτός που ίδρυσε την Κρεμόνα. Το έργο αρχικά ήταν τοποθετημένο πάνω από την πύλη της πόλης (που καταστράφηκαν το 1910) όμως από το 1962 βρίσκονται κάτω από το προπύλαιο του Loggie dei Militi, ενός ιστορικού κτηρίου του 1292 που κάποτε στέγασε την πολιτοφυλακή της Κρεμόνα.

Οι δυο… απρόσεκτοι φέρεται να έχουν αναγνωριστεί από την αστυνομία, όμως δεν είναι γνωστό αν τελικά οι αρχές θα υποβάλουν μήνυση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική τέχνη έχει πέσει θύμα των… selfies. Τον περασμένη άνοιξη φοιτητής έσπασε κομμάτι από άγαλμα στο Μιλάνο όταν προσπάθησε να κάτσει στα πόδια του για να τραβήξει μια φωτογραφία. Και πιο πρόσφατα, οι οπαδοί ολλανδικής ομάδας ποδοσφαίρου προξένησαν ζημιές στο Fontana della Barcaccia του Berninini στην Ισπανική Σκάλα της Ρώμης, ενώ άλλοι τουρίστες βανδάλισαν το Κολοσσαίο.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου