Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Πανόραμα της λογοτεχνίας της Βενεζουέλας στο Ινστιτούτο Θερβάντες


Μπορεί η λογοτεχνία της Βενεζουέλας να είναι λιγότερο γνωστή απ’ τις λογοτεχνίες άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής, αλλά η ανάπτυξή της είναι ανάλογη στο πλαίσιο της μεγάλης ισπανόφωνης λογοτεχνικής παράδοσης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η εξέλιξη και η διαμόρφωση της λογοτεχνίας στη Βενεζουέλα έχει μια ιστορία που υπερβαίνει τους πέντε αιώνες και ξεκινά με την άφιξη του Κολόμβου στις ακτές της. Η λογοτεχνία γίνεται μάρτυρας του θαυμασμού και της έκπληξης του Ευρωπαίου όταν πρωτοαντικρίζει την εκθαμβωτική ομορφιά της τροπικής φύσης και διατηρεί ιδιαίτερες παραδόσεις που έχουν σχέση με την μορφολογία, την ιστορία και την οικονομία αυτής της πετρελαιοπαραγωγού χώρας.

Στη διάλεξη του Καθηγητή Μαριάνο Νάβα Κοντρέρας, που θα πραγματοποιηθεί στις12 Μαΐου στις 19:30 στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα, θα επιχειρηθεί μια προσέγγιση στα βασικά θέματα, εποχές, είδη και συγγραφείς της γραμματείας της «Γης της Χάριτος», της «Μικρής Βενετίας», της Βενεζουέλας.

Η διάλεξη θα γίνει στα ισπανικά.

Ο Μαριάνο Νάβα Κοντρέρας (Μαρακαΐμπο, Βενεζουέλα, 1967) είναι Καθηγητής Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο των Άνδεων της Μέριδα (Βενεζουέλα). Είναι Δόκτωρ Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδα (Ισπανία) και προετοιμάζει την διδακτορική του εργασία στην Ιστορία της Βενεζουέλας στο Καθολικό Πανεπιστήμιο «Αντρές Μπέγιο» του Καράκας. Έχει εργαστεί ως ερευνητής και ως προσκεκλημένος διδάσκων σε διάφορα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης. Έχει δημοσιεύσει μελέτες στον τομέα της ελληνικής φιλολογίας και της κλασσικής παράδοσης και έχει κάνει πολλές μεταφράσεις από τα ελληνικά στα ισπανικά. Αυτή την περίοδο διεξάγει μια μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση.

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 23, Αθήνα
Ημερομηνία: 12/5/2015
Ώρα: 19:30
Είσοδος ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου