Μια λογοτεχνική συνάντηση, στην οποία θα παρουσιάζονται οι ταξιδιωτικές εντυπώσεις του Ζαχαρία Παπαντωνίου και του Κώστα Ουράνη από την ιβηρική χώρα, πραγματοποιεί στις 14 Μαΐου στις 19:30 το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα.
Η ευαισθησία των ποιητών και η οξεία παρατηρητικότητά τους, μας προσφέρουν εικόνες της Ισπανίας μέσω τοπίων, της τέχνης, της καθημερινής ζωής και της ιστορίας. Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου έγραψε πολλά άρθρα για την Ισπανία ως ανταποκριτής κι αυτά τα κείμενα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιωτικού του βιβλίου (Εκδ. Εστία).
Άλλοτε ως ιστορικός, άλλοτε ως κριτικός τέχνης, αλλά πάντα και κυρίως ως παθιασμένος ταξιδιευτής, ο Παπαντωνίου σκιαγραφεί με ποιητική ακρίβεια τα μέρη της Ισπανίας που επισκέφθηκε και προσπαθεί να προσεγγίσει την ισπανική ιδιοσυγκρασία.
Ο Κώστας Ουράνης είναι ένας ποιητής που επίσης επιδώθηκε στις ταξιδιωτικές διηγήσεις. Στο βιβλίο του "Ήλιος και Σκιά"(Εκδ. Εστία) και σε άλλα κείμενά του περιγράφει διάφορες πόλεις της Ισπανίας και τα χαρακτηριστικά τους και, λαμβάνοντας υπ' όψιν την ιστορία, αφήνει τα μέρη αυτά να τον γοητεύσουν.
Κείμενα, στην ελληνική γλώσσα, θα διαβάσουν οι Ισμήνη Καρυωτάκη, Σοφία Σακκέτα, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Χρήστος Σιορίκης.
Διεύθυνση: Μητροπόλεως 23, Αθήνα
Ημερομηνία: 14/5/2014
Ώρα: 19:30
Είσοδος ελεύθερη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου