Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Βρέθηκε ο αγοραστής του αξίας $39 εκατ. πίνακα του Klimt


Ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Joe Lewis είναι ο αγοραστής του πίνακα του Gustav Klimt “Portrait of Gertrud Loew-Felsövanyi”, που πωλήθηκε τον περασμένο μήνα από την Sotheby’s προς 39 εκατ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το Artnet News, οι εικασίες για τον αγοραστή ήταν πολλές μετά τη δημοπρασία, όμως έρευνα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard αποκάλυψε πως ο πίνακας δεν αγοράστηκε από τον Ronald Lauder, όπως εικάζονταν αρχικά, αλλά από τον Joe Lewis, ο οποίος έχτισε την περιουσία του με συναλλαγές στην αγορά ξένου συναλλάγματος την δεκαετία του 1990. Η καθαρή αξία του Lewis εκτιμάται στα 5,4 δις. δολάρια και είναι ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, σύμφωνα με το Forbes.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της προέλευσης του πίνακα του Klimt, που ήταν ένα από τα έργα που είχαν λεηλατηθεί από τους Ναζί, επιλύθηκε στις αρχές Ιουνίου και το έργο επέστρεψε στην εγγονή του αρχικού ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια η οικογένεια Felsövanyi και το Ίδρυμα Klimt αποφάσισαν να αναθέσουν την πώληση του έργου στην Sotheby’s και να μοιραστούν τα κέρδη.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου