Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Αυλαία σήμερα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου


Πενήντα μία ταινίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 29 Ιουλίου στην Πάτμο, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και κινηματογραφιστών από όλον τον κόσμο.

Οι ταινίες που θα προβληθούν επιλέχθηκαν από την επιτροπή του Φεστιβάλ ανάμεσα σε 2.500 ταινίες και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ντοκιμαντέρ, ταινίες μυθοπλασίας και ταινίες μικρού μήκους.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν και φέτος σεµινάρια, εργαστήρια και οµιλίες διεθνώς καταξιωµένων καλλιτεχνών και κινηµατογραφιστών. Επιπλέον, φέτος για δεύτερη χρονιά, το IFFP συνεργάζεται µε τo Sundance Channel δηµιουργώντας µία δίοδο επικοινωνίας µε κινηµατογραφιστές και ταινίες του εξωτερικού.

Φέτος για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά διεξάγεται, ο Διαγωνισµός Σεναρίου Μικρού Μήκους για Έλληνες σεναριογράφους. Οι δηµιουργοί των δέκα επικρατέστερων σεναρίων θα ταξιδέψουν στην Πάτµο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προβολές, τις οµιλίες καθώς και τα εξειδικευµένα σεµινάρια που έχουν σχεδιαστεί για τον διαγωνισµό και ο νικητής θα δει το σενάριο του να παίρνει ζωή, σε παραγωγή ΟΤΕ ΤV.

Τα µέλη της κριτικής επιτροπής είναι σηµαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού κινηµατογράφου όπως ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλµέτης και η παραγωγός Αλεξάνδρα Μπούσιου.

Η είσοδος είναι 3 ευρώ ανά προβολή ή σεμινάριο. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε pass με 30 ευρώ, το οποίο σας εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στις ταινίες και σεμινάρια του φεστιβάλ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου