Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

50 χρόνια Rolling Stones σύντομα σε έκθεση στο Λονδίνο


Η πρώτη μεγάλη έκθεση των βετεράνων της ροκ, Rolling Stones, ανοίγει τις πόρτες της τον επόμενο χρόνο σε γκαλερί του Λονδίνου. Στα περίπου 500 αντικείμενα που θα εκτεθούν, συμπεριλαμβάνονται κιθάρες, κοστούμια και σχέδια σκηνικών.


Η έκθεση με τίτλο «Exhibitionism» θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί Saatchi και θα διαρκέσει από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μερικά από τα αντικείμενα προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του συγκροτήματος και δεν έχουν δει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.

Κουστούμια, μουσικά όργανα, ηχογραφήσεις, πρωτότυπες αφίσες, προσωπικά ημερολόγια, εξώφυλλα πολλών άλμπουμ αλλά και άγνωστα βίντεο κλιπς θα βρίσκονται ανάμεσα στα αντικείμενα της έκθεσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Μια παρόμοια έκθεση αφιερωμένη στη καριέρα του βρετανού τραγουδιστή David Bowie είχε ανοίξει τις πύλες της στο Victoria & Albert Museum το 2013 και προσέλκυσε ένα τεράστιο αριθμό επισκεπτών.

«Το σκεφτόμασταν εδώ και αρκετό καιρό και μαζεύαμε διάφορα αντικείμενα επειδή θέλαμε να τα δείξουμε στο κόσμο» δήλωσε ο Mick Jagger. «Είναι σα να κοιτάζεις τα 50 χρόνια της καριέρας σου. Έχουμε αρκετά πράγματα, πολλά αντικείμενα πια».

Τα εισιτήρια της έκθεσης «Exhibitionism» διατίθενται ήδη από τις 10 Ιουλίου.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου