Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Έκθεση "Τι σκέψη στη ματιά της να ‘χει ανθίσει;" του Δημήτρη Μουστάκη στην Art Zone 42 Gallery


Η Art Zone 42 Gallery παρουσιάζει σε ατομικό επίπεδο τη νέα σειρά έργων του εικαστικού Δημήτρη Μουστάκη, η οποία αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από δημιουργίες φιλοτεχνημένες με ακρυλικά σε καμβά. Ο τίτλος της έκθεσης ‘τι σκέψη στη ματιά της να ‘χει ανθίσει;’ είναι εμπνευσμένος από τον αντίστοιχο στίχο του ποιήματος ‘Του Φθινοπώρου η Ώρα’ της Μαρίας Πολυδούρη. Καθότι ο Δημήτρης Μουστάκης προβάλλει αποκλειστικά τη γυναικεία φύση στα έργα του, επιθυμεί να μεταδώσει στον θεατή το μυστήριο και τα μυστικά της φύσης αυτής. αυτής.


Τα πορτρέτα γυναικών του θυμίζουν σύγχρονες νηρηίδες, μάγισσες και γητεύτριες, που παρασέρνουν, με την αμεσότητα του βλέμματος τους, με τον ερωτισμό τους, αλλά συνάμα και με την αθωότητά τους, τον θεατή, καλώντας τον να εισχωρήσει στον κόσμο τους και να τον κατακτήσει. Υπάρχει μια μύχεια σκέψη στην κάθε μια γυναικεία ύπαρξη που δεν φανερώνεται και ο ρόλος του θεατή είναι αυτός: οφείλει να τις προσεγγίσει, να τις διαισθανθεί, θαρρείς πριν οι ίδιες προλάβουν να χαθούν σαν αιθέρια αερικά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Μουστάκης σπούδασε διακόσμηση και γραφικές τέχνες στη σχολή Βακαλό. Ασχολείται με τη ζωγραφική, το κόσμημα, την εικονογράφηση και τη φιλοτέχνηση εξωφύλλων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τον Πόρο. Από το 1995 έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις σε επιλεγμένους χώρους τέχνης στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές. Φέτος παρουσιάζει την όγδοη ατομική του έκθεση στην Art Zone 42 Gallery με τίτλο ‘Τι σκέψη στη ματιά της να ‘χει ανθίσει’. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2015 και από τις 8 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ωράριο λειτουργίας:
ΤΡ./ΠΕΜ./ΠΑΡ.: 11.00 – 15.00 & 18.00-21.00
ΤΕΤ.& ΣΑΒ.: 11.00 – 15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου