Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αύριο στην κυκλοφορία το νέο μυθιστόρημα της Χάρπερ Λι


Ξεκινάει αύριο Τρίτη η κυκλοφορία του μυθιστορήματος της Χάρπερ Λι με τίτλο «Go Set a Watchman», που αποτελεί sequel του «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια».

Η Amazon είχε γνωστοποιήσει την περασμένη εβδομάδα πως το νέο μυθιστόρημα είναι ο τίτλος που εμφανίζει τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες, μετά το τελευταίο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, και έχει ήδη γίνει το Νο 1 best-seller στο διαδίκτυο.

Η Amazon δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία όμως, σύμφωνα με το Reuters, η εκδοτική εταιρεία Harper γνωστοποίησε πως υπάρχει αρχική παραγγελία 2 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Η εκδοτική εταιρεία είχε αφήσει άφωνη τη λογοτεχνική κοινότητα τον Φεβρουάριο όταν ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει βιβλίο την ύπαρξη του οποίου ελάχιστοι γνώριζαν. Όπως ανέφερε τότε, το χειρόγραφο ήρθε στο φως πρόσφατα, όταν ο νομικός εκπρόσωπος της Λι το ανακάλυψε σε τραπεζική θυρίδα μαζί με το γνήσιο χειρόγραφο του «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια».

Το «Go Set a Watchman» γράφτηκε την δεκαετία του 1950, πριν το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια», το οποίο είχε κερδίσει το βραβείο Pulitzer.

Στο «Watchman», η ενήλικη πλέον κόρη του Άττικους Φιντς, Σκάουτ, επιστρέφει στην φανταστική πόλη της Αλαμπάμα, Μέικομπ, 20 χρόνια μετά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια», προκειμένου να επισκεφθεί τον πατέρα της.

Το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» έγινε αμέσως best-seller και υπολογίζεται πως έχουν πωληθεί 40 εκατ. αντίτυπά του ανά τον κόσμο.


Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου