Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

‘Βράχοι και Κεραμικά’: Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου


H Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει σήμερα στις 21:00 την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Χαδούλη τη με τίτλο ‘Βράχοι και Κεραμικά’. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015.

Πρόκειται για μια έκθεση που εστιάζει στις ιδιότητες και την φυσική δομή των χρωμάτων, στοιχεία που πάντα γοητεύουν τον Γιώργο Χαδούλη. Θα παρουσιασθούν μια σειρά από ζωγραφικά έργα με λάδι και μεικτές τεχνικές, όπως και χειροποίητα ζωγραφισμένα κεραμικά.

Πιο συγκεκριμένα εκθέτονται έργα με μια χαρακτηριστικά μεσογειακή καταγωγή, τα οποία εστιάζουν στις ιδιότητες των γιγαντιαίων βράχων που δεσπόζουν τις Ελληνικές θάλασσες, στις οποίες αντικατοπτρίζονται βράχοι, ήλιος και φεγγάρι. Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα «Με το αγαπημένο του τεμαχισμό της ζωγραφικής εικόνας σε δύο κομμάτια χαρτιού, ή την προσθήκη ενός πρόσθετου ζωγραφισμένου κομματιού στο κάτω μέρος του έργου, που φαινομενικά μοιάζει άσχετο με το κυρίως θέμα, πετυχαίνει την αποστασιοποίηση από μια συναισθηματική θέαση των έργων αυτών».

Τα χειροποίητα κεραμικά προσφέρουν μια ευκαιρία για καλλιτεχνική πρόκληση στον Χαδούλη, να σχεδιάσει και ζωγραφίσει με το μοναδικό του τρόπο πάνω σε μια επιφάνεια απορροφητική όσο το χαρτί, το κεραμικό φρέσκο, αλλά σε τρεις χειροποίητες διαστάσεις.


Διεύθυνση: Δήλου 12, Χώρα Μυκόνου
Εγκαίνια: Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 11 - 23 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου