Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΚΑΣ: «Όχι» για συναυλία του Ξαρχάκου στον Τύμβο Μαραθώνα-Στο Ολυμπιείο η συναυλία του ΕΛΣ


Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» με ερμηνευτές την Ηρώ Σαΐα και τον Ζαχαρία Καρούνη και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και τη δισκογραφία, που οργανώνεται από τον δήμο Μαραθώνα, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη μη παραχώρηση του ταφικού μνημείου.

Το ΚΑΣ έκρινε ότι καταλληλότερος χώρος για συναυλίες είναι ο αύλιος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι στον Τύμβο του Μαραθώνα πραγματοποιούνται μόνο οι εκδηλώσεις αφής της φλόγας κατά την έναρξη του Κλασσικού Μαραθώνιου. Τα μέλη του ΚΑΣ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το αν ο συμβολισμός του μνημείου συνάδει με τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και κατέληξαν ομόφωνα στην πρόταση του αύλιου χώρου του Μουσείου, όπου έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και οι μουσικές εκδηλώσεις της Πανσελήνου.

Ως προς το αίτημα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να παραχωρηθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Πνύκας για την πραγματοποίηση συναυλίας με έργα Τζουζέππε Βέρντι και Τζάκομο Πουτσίνι, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά με τον όρο ότι οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 500.

Σε αντίθετη περίπτωση, καθώς πρόκειται για συναυλία στο πλαίσιο του ανοίγματος της ΕΛΣ στην κοινωνία και με ελεύθερη είσοδο, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκρινε ότι καταλληλότερος χώρος για τη συναυλία, την οποία ασφαλώς θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν περισσότεροι θεατές, είναι το Ολυμπιείο όπου η ΕΛΣ έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις κατά το παρελθόν.

Η συναυλία του ΕΛΣ θα γίνει τελικά στο Ολυμπιείο, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο.

Η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη και με σολίστ τους Τσέλια Κοστέα, Δημήτρη Πλατανιά και Δημήτρη Πακσόγλου θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τις όπερες «Ναμπούκο», «Τροβατόρε», «Αϊντα», «Τόσκα» κ.α.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανεμηθούν δυο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Ολυμπιείου (λεωφ. Βασιλίσσης Ολγας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου