Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Βρέθηκε το παλαιότερο Κοράνι του κόσμου


Αποσπάσματα από το παλαιότερο Κοράνι του κόσμου φαίνεται πως ανακαλύφθηκαν στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ.

Η χρονολόγηση με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα αποκάλυψε πως τα αποσπάσματα αυτά είναι ηλικίας τουλάχιστον 1.370 ετών. Οι δοκιμές έδειξαν πως, με πιθανότητα μεγαλύτερη του 95%, οι σελίδες χρονολογούνται μεταξύ του 568 και του 645 μ.Χ.

«Σύμφωνα με την Μουσουλμανική παράδοση, ο Προφήτης Μωάμεθ έλαβε τις αποκαλύψεις που σχηματίζουν το Κοράνι μεταξύ των ετών 610 και 632», αναφέρει στο BBC ο καθηγητής Χριστιανισμού και Ισλαμισμού David Thomas.

Αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένες σελίδες που βρέθηκαν στο πανεπιστήμιο ίσως γράφτηκαν λίγα μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του Ισλάμ.

Οι σελίδες του Κορανίου βρίσκονταν στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου εδώ και περίπου έναν αιώνα, χωρίς να έχουν αναγνωριστεί.

Ο ειδήμονας της Βρετανικής Βιβλιοθήκης Δρ. Muhammad Isa Waley δήλωσε πως πρόκειται για μια «εντυπωσιακή ανακάλυψη» που θα «δώσει χαρά» στους Μουσουλμάνους.

Τα χειρόγραφα βρίσκονταν σε μια συλλογή άλλων βιβλίων και εγγράφων της Μέσης Ανατολής, χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί ως τα παλαιότερα, ίσως, αποσπάσματα του Κορανίου που έχουν βρεθεί ποτέ παγκοσμίως.


Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου