Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Συναυλία «πλήρωσε όσο νομίζεις» από την Halle Orchestra


Το κοινό θα είναι αυτό που θα αποφασίσει πόσο θα πληρώσει για την επερχόμενη συναυλία της Halle Orchestra, με τον τίτλο «Priceless Classics», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η ορχήστρα θα παίξει 10 σύντομα κομμάτια στο Bridgewater Hall του Μάντσεστερ και οι κάτοχοι των προκρατημένων ελεύθερων εισιτηρίων θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν όσο θεωρούν ότι αξίζει η συναυλία.

«Θέλαμε να κάνουμε ένα event που θα φέρει νέο κοινό», δήλωσε στο BBC ο διευθύνων σύμβουλος John Summers. «Αυτούς που νόμιζαν πως η κλασσική μουσική δεν είναι γι’ αυτούς ή δεν έχουν πάει ποτέ σε τέτοια συναυλία και τους φόβιζε κάπως το όλο σκηνικό».

«Θα παίξουμε δέκα κομμάτια από το 1700 μέχρι σήμερα – χοντρικά ένα κομμάτι κάθε 35 χρόνια. Τα έχουμε χρονομετρήσει έτσι ώστε δεν θέλει κάποιος να ακούσει το τρίτο κομμάτι αλλά να επιστρέψει για να ακούσει το τέταρτο, θα γνωρίζει ακριβώς πότε ξεκινάει το τέταρτο».

Τα προγράμματα θα διανεμηθούν δωρεάν στη συναυλία, που θα περιλαμβάνει μουσικά έργα των Bach, Mozart και άλλων οκτώ συνθετών. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Stephen Bell.

Κανονικά οι τιμές των εισιτηρίων θα ξεκινούσαν από τις 10 στερλίνες και θα έφταναν τις 40 στερλίνες.Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου