Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Βατικανό: Νέο app συγκεντρώνει πόρους για την αποκατάσταση έργων τέχνης


Μια νέα εφαρμογή που στοχεύει σε προστάτες της τέχνης και δωρητές δημιούργησε το Βατικανό, σε μια προσπάθεια να αντλήσει πόρους για μια σειρά μεγάλων έργων αποκατάστασης στα μουσεία του.

Το app, που ονομάζεται Patrum, είναι δωρεάν και πρόκειται για την «πρώτη εφαρμογή πολιτιστικού ινστιτούτου που συνδυάζει την τεχνολογία instant chat, το crowdshourse fundraising και τη δημιουργία online κοινότητας», σύμφωνα με την διευθύντρια του τμήματος ψηφιακών πρωτοβουλιών των Μουσείων του Βατικανού, Juliana Biondo, μεταδίδει το The Art Newspaper.

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να κάνουν δωρεές για τα τρέχοντα πρότζεκτς αποκατάστασης στα Μουσεία του Βατικανού, με ελάχιστο ποσό δωρεάς τα 10 δολάρια.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, στην χρηματοδότηση προγραμμάτων όπως η αποκατάσταση ταπισερί του 18ου αιώνα (που κοστίζει 129.900 δολάρια) και η συντήρηση πέντε παπύρων του 13ου-14ου αιώνα ζωγραφισμένων από τον κινέζο καλλιγράφο Zhao Yong (κόστος 140.975 δολάρια).

Οι χρήστες της εφαρμογής θα ενημερώνονται μέσω newsfeed τρεις φορές την εβδομάδα για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου