Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

AthensArt International Arts Festival στον Ωρωπό


Από σήμερα μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο της Σκάλας Ωρωπού, η Διεθνής Συνάντηση Τεχνών AthensArt, Ζωγραφικής, Σχεδίου, Χαρακτικής, Γλυπτικής, Φωτογραφίας και Video, με θέμα «Η Φιλία μέσα από την Τέχνη μπορεί να αλλάξει τον Κόσμο».

Πενήντα-οκτώ καλλιτέχνες από 32 χώρες του κόσμου, θα λάβουν μέρος στη συνάντηση και θα εκθέσουν τα έργα τους. Την έκθεση συνοδεύουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Διοργανώνεται επίσης φιλανθρωπική έκθεση με έργα-δωρεές των καλλιτεχνών, τα οποία θα διατεθούν σε πολύ χαμηλές τιμές σε σχέση με την αντικειμενική τους αξία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του τοπικού συσσιτίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών AthensArt διοργανώνεται σε συνεργασία με την
Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού (Κ.Ε.Δ.Ω.). Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο βρίσκει την χρονική του αφετηρία 36 χρόνια πριν, στην ίδρυση του Κέντρου Τεχνών 4 Εποχές (CA4S), από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Τάκι Αλεξίου. Η ιδέα ήταν η δημιουργία μιας διεθνούς κοινότητας ενσυνείδητων καλλιτεχνών, αποφασισμένων να αλλάξουν τον κόσμο ειρηνικά, δημιουργώντας δεσμούς αληθινής φιλίας μεταξύ τους.

Στη διάρκεια αυτών των τριάνταέξι χρόνων διοργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνέδρια και σεμινάρια, εκθέσεις, δημοσιεύσεις και παραγωγές CD, συνεργασίες με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, τον Όμιλο UNESCO και με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το 2010 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών της AthensArt στην «Τεχνόπολις», το 2011 στο Grekof Museum στο Rostov της Ρωσίας, το 2012 στην Picture Gallery στο Izmail της Ουκρανίας, το 2013 στην Gallery Apartment No 10 στην Οδυσσό της Ουκρανίας, το 2014 στο εκθεσιακό χώρο της Hardeko στο Bispgården της Σουηδίας, στην Gallery Paul and Sonia Siblik στη Βιέννη της Αυστρίας και στο Πολιτιστικό Κέντρο Loyola στο Monterrey του Μεξικό.

Παράλληλα ξεκίνησε το 2009 η AthensArt Odysseia στη Μεσόγειο, με πρώτο σταθμό τη Ρόδο, δεύτερο την Κέρκυρα, τρίτο το Ρέθυμνο/Κρήτη συνεχίζοντας στη Νάξο και για δεύτερη φορά την Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου