Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

«Έφυγε» η χαράκτρια Άρια Κομιανού
Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 77 ετών η χαράκτρια Άρια Κομιανού.

Η ΄Αρια Κομιανού γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δίπλωμα Χαρακτικής, με επαίνους στην Ξυλογραφία, Λιθογραφία, Χαλκογραφία. Επίσης είχε δίπλωμα Θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών καθώς και Τέχνης Βιβλίου και Τυπογραφίας της ΑΣΚΤ. 

Είχε στο ενεργητικό της είκοσι (23) ατομικές εκθέσεις, εκ των οποίων δύο  στη Γερμανία, μία στη Νότια Αφρική και μία στη Βοσνία. Από το 1962 είχε λάβει μέρος σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε 130 διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. Διακρίθηκε και  βραβεύθηκε επανειλημμένως σε διεθνείς παρουσιάσεις. 

Χαρακτικά της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε πινακοθήκες και Μουσεία της Ελλάδας, καθώς και σε Μουσεία άλλων χωρών.   

Ήταν ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Χαρακτών Ελλάδας, μέλος της ομάδας ART ADDICTION της Σουηδίας, μέλος του Συλλόγου Ελληνίδων Καλλιτεχνών και της ομάδας Χαρακτών Kiwa – Κyoto στην Ιαπωνία. Υπήρξε ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου  Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και κατά καιρούς αιρετό μέλος της Επιτροπής Κατάταξης και Κρίσεων του ΕΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου