Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

H βιβλιοθήκη του Κληρίδη δωρήθηκε στο Ίδρυμα Σεβέρη


Τη βιβλιοθήκη του πατέρα της και πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, δώρισε στο Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, η Καίτη Κληρίδη. Η βιβλιοθήκη, τα παράσημα και άλλα ενθυμήματα από τη δράση του Γλαύκου Κληρίδη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεγάλο και σημαντικό φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, καθώς και η συλλογή παλαιών χαρτών της Κύπρου θα στεγαστούν στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας του Ιδρύματος Σεβέρη, όπως μεταδίδει η Real.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας δωρεάς, η Καίτη Κληρίδη ανάφερε πως οι στόχοι και οι φιλοδοξίες του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας συμπίπτουν με τις αξίες και το όραμα του Γλαύκου Κληρίδη.

Ο Κώστας Σεβέρης, πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, ανέφερε. όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι είναι εξαιρετικά τιμητικό για το Κέντρο να αποδεχθεί τη δωρεά.

Ιδιαίτερα, σημείωσαν, οι σκοποί του Ιδρύματος της προώθησης της έρευνας και του πολιτισμού της Κύπρου καθώς και της συμφιλίωσης και ειρηνικής συνύπαρξης των κοινοτήτων στο νησί ήταν αξίες που υπηρέτησε ο Γλαύκος Κληρίδης στην πολύχρονη πολιτική του σταδιοδρομία.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου