Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Η Tate Britain αποκτά νέο διευθυντή


O Alex Farquharson, διευθυντής της Nottingham Contemporary, διορίστηκε στη θέση του διευθυντή της Tate Britain του Λονδίνου, αντικαθιστώντας την Penelope Curtis η οποία θα αναλάβει τη διεύθυνση του Museu Calouste Gulbenkian στην Πορτογαλία το φθινόπωρο.

Όπως μεταδίδει το The Art Newspaper, ο Farquharson ήταν διευθυντής της Nottingham Contemporary από το 2007 και είχε οργανώσει πολλές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων η Kafou: Haiti, Art and Vodou in 2012, καθώς και ατομικές εκθέσεις αφιερωμένες στους  David Hockney, Frances Stark, Huang Yong Ping και Wael Shawky. Ήταν συνδιοργανωτής της έκθεσης Glenn Ligon: Encounters and Collisions με την Tate Liverpoo, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος.

Η Nottingham Contemporary προσέλκυσε σχεδόν 200.000 επισκέπτες το έτος χρήσης 2014-2015.

Πριν τη Nottingham Contemporary, ο Farquharson ήταν διευθυντής εκθέσεων της Spacex του Exeter και του Centre for Visual Arts στο Cardiff, ενώ είχε διδάξει στο Royal College of Art του Λονδίνου από το 2001 έως το 2007, ήταν επιμελητής της British Art Show 6 το 2005, και είναι μέλος της επιτροπής αγορών του Arts Council Collection.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου