Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Έως 26 Σεπτεμβρίου το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Αθήνας


Με τη συμμετοχή του απαγορευμένου στα περισσότερα αραβικά κράτη ποιητή Άδωνη, από τη Συρία, της Παλαιστίνιας Χανάν Αγουάντ, του Γερμανός Γκέρχαρντ Φάλκνερ, του Ασούρ Ετβεμπ από τη Λιβύη, του Τσεν Λι από την Ταΐβάν, της Σίμπιλα Πετλέφσκι από την Κροατία, του Κολομβιανού Φερνάρντο Ρεντόν και του Νεοϋορκέζου Τζακ Χίρσμαν, σηκώθηκε χθες η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης στην Αθήνα.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν η Κική Δημουλά, ο Ευγένιος Αρανίτσης, ο Νάνος Βαλαωρίτης, ο Τίτος Πατρίκιος, η Δήμητρα Χριστοδούλου, ο Κώστας Πυργιόπουλος, η Βερονίκη Δαλακούρα, ενώ ποιήματα θα απαγγείλουν η Δήμητρα Χατούπη, ο Δημήτρης Μαύρος και ο Τάκης Χρυσικάκος.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης της Αθήνας, που διοργανώνει ο «Κύκλος Ποιητών», θα διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου και στις ημέρες που θα κρατήσει αυτή η γιορτή θα ακουστούν ποιήματα από τους ίδιους τους ποιητές αλλά και ηθοποιούς να απαγγέλουν, τραγουδιστές να ερμηνεύουν μελοποιημένη ποίηση. Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει εικαστικά έργα εμπνευσμένα, από ποιήματα.

Στο 2ο διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, συμμετέχουν 50 ποιητές από είκοσι μία χώρες και από τέσσερις ηπείρους Φεστιβάλ. Η ποίηση θα ταξιδέψει σε πέντε δήμους: στο Ψυχικό, το Παλαιό Φάληρο, την Φιλοθέη, την Νέα Ιωνία, τον Μαραθώνα.

Σήμερα 22/9, στις 8.30 μ.μ. στην Ανοιχτή Πόλη, (οδός Ξενοφώντος 7), θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης έργων τέχνης εμπνευσμένων από ποιήματα, ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Φράγμα του Μαραθώνα.

Την Τετάρτη 23/9, Ελληνες ποιητές θα βρεθούν στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα. Την ίδια μέρα, το Φεστιβάλ θα βρεθεί στο Ιδρυμα Σινόπουλος, αλλά και στο Σινέ Δεξαμενή.

Την Πέμπτη 24/9 υποδέχεται τους ποιητές το Μουσείο Μπενάκη και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ενω την Παρασκευή 25/9 είναι η σειρά του Πόλις Αρτ Καφέ, στη Στοά του Βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Το πρωί του Σαββάτου 26/9 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ποίηση και Κρίση», στο ξενοδοχείο Στάνλεϊ, ενώ το βράδυ η λήξη του φεστιβάλ θα γίνει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου