Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Έκθεση «Ταξίδι με ένα σώμα» του Δημήτρη Αληθεινού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών


Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο της φετινής συνεργασίας του με τη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina, υποδέχτηκε την έκθεση φωτογραφίας «Ταξίδι με ένα σώμα»
του Δημήτρη Αληθεινού η οποία παρουσιάζεται στο κοινό από τις 4 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, στον χώρο «Τέχνη και Πολιτισμός» των Αφίξεων.Η έκθεση του γνωστού καλλιτέχνη-ταξιδευτή Δημήτρη Αληθεινού, σε επιμέλεια του Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνου Στεφανίδη, είναι μια ενότητα 26 φωτογραφιών που συνθέτουν ένα πολύπτυχο και συγχρόνως μια τοπιογραφία φτιαγμένη από λεπτομέρειες ανθρώπινων σωμάτων, φωτογραφημένων σε όλον τον κόσμο, στη Λυόν, τη Βαλένθια, το Κούσκο ή την Κατμαντού, 20 ή και 30 χρόνια πριν. Κοινό νήμα της αφήγησης είναι η καμπύλη που ενώνει τη μία φωτογραφία με την άλλη. Ο καλλιτέχνης που, παράλληλα με το εικαστικό έργο του, δημιουργεί από το 1981 τις «Κατακρύψεις» - ένα δίκτυο κρυμμένων έργων σε όλο τον πλανήτη – αυτή τη φορά ασχολείται με το ανθρώπινο σώμα, σε μια ενότητα που γίνεται ένα οπτικό δοκίμιο για το χρόνο και για τον τρόπο που ο χρόνος δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Με την έκθεση «Ταξίδι με ένα σώμα», ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η «Art-Athina», που γιορτάζει φέτος τα 20α γενέθλιά της, συνεχίζουν τη σύμπραξή τους και την «εικαστική σύνδεση» του αεροδρομίου με την Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον θεματικό άξονα «Ταξίδι». Όπως όλες οι μόνιμες και οι περιοδικές εκθέσεις στο αεροδρόμιο, η νέα έκθεση είναι προσβάσιμη ελεύθερα για το κοινό, καθόλο το 24ωρο (χώρος «Τέχνη και Πολιτισμός» / Επίπεδο Αφίξεων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου