Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τόκιο: Το βιβλιοπωλείο που έχει στα ράφια του μόνο ένα βιβλίο κάθε εβδομάδα


Υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο στον πλανήτη όπου δεν σπαζοκεφαλιάζεται ο αναγνώστης για να διαλέξει βιβλίο. Πουλάει μόνον ένα. Κάθε βδομάδα, διαφορετικό. Αλλά, ένα μόνον.
Στη συνοικία Ginza στο Τόκιο, στο Βιβλιοπωλείο Μοριόκα στην Γκίντζα ο λάτρης του βιβλίου, επί έξι μέρες τη βδομάδα, θα συναντηθεί με έναν τίτλο ενώ τα βράδια μπορεί να συναντηθεί και να συζητήσει με τον συγγραφέα σε events που διοργανώνονται.

Τη σύλληψη «ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο» είχε ο Yoshiyuki Morioka ιδιοκτήτης σήμερα της Morioka Shoten Ltd. Για δέκα χρόνια, ο Γιοσιγιουκι λειτουργούσε ένα ελαφρά πιο συμβατικό βιβλιοπωλείο, στο οποίο διοργάνωνε εκθέσεις και συναντήσεις με συγγραφείς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Γιοσιγιουκι παρακολούθησε ένα workshop, που οργάνωσε η Takram Design Engineering. Μία συγκεκριμένη συνάντηση των συμμετεχόντων, υπό τη διεύθυνση του Masamichi Toyama, εστίαζε στη νέα επιχειρηματικότητα. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να γεννήσουν και να παρουσιάσουν ιδέες, των οποίων η παρουσίαση δεν θα ξεπερνούσε τη μία σελίδα. Ο Γιοσιγιουκι παρουσίασε την ιδέα «Αναγέννηση του άτομο/βιβλιοπώλης - ένα βιβλιοπωλείο με ένα μόνον βιβλίο». Η ιδέα μπήκε στην καρδιά του Μασαμίτσι Τογιάμα και κέρδισε την επιδοκιμασία των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Η ιδέα ενός βιβλιοπωλείου, όπου εκτίθεται ένα μόνον βιβλίο αναδεικνύει μια παλιά αλήθεια: Κάθε βιβλίο αξίζει να διαβαστεί, γράφει ο Piotr Kowalczyk στο EBOOK FRIENDLY.

Το βιβλιοπωλείο του ενός βιβλίου άνοιξε τον περασμένο Μάιο, στην Ginza, μια δημοφιλή περιοχή με καταστήματα στο Τόκιο, και βρίσκεται στο ισόγειο του Suzuki Building, ενός κτιρίου που συγκαταλέγεται στα ιστορικά αρχιτεκτονήματα της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Ο Piotr Kowalczyk μπήκε στον κόπο να αναζητήσει τις ακριβείς συντεταγμένες, για τους ιαπωνομαθείς βιβλιόφιλους:

Διεύθυνση: Ginza, Chuo-ku, Tokyo 1-28-15, Suzuki Building
Τηλέφωνο: 03-3535-5020
Ωράριο: 13:00- 20:00, Τρίτη-Κυριακή

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου