Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτόματοι πωλητές έργων τέχνης στη Γερμανία


Ένα νέο πρωτότυπο τρόπο για να αξιοποιήσει τους εγκαταλελειμμένους αυτόματους πωλητές τσιγάρων, που καταργήθηκαν πριν από λίγα χρόνια με την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για το κάπνισμα, βρήκε η Γερμανία: τους μετατρέπει σε μικροσκοπικά καταστήματα πώλησης έργων τέχνης!

Όπως μεταδίδει το Artnet News, ο πρώτος αυτόματος πωλητής έργων τέχνης εγκαταστάθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στην πόλη Landsberg και δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης και στους επισκέπτες να αποκτήσουν γνήσια, υπογεγραμμένα και αριθμημένα έργα τέχνης προς μόλις 5 ευρώ το καθένα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι διαφορετικά έργα, και οι συλλογές θα ανανεώνονται κάθε τρεις μήνες. Τα πρώτα έργα είναι καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων της περιοχής, οι οποίοι κέρδισαν σε διαγωνισμό που είχε διενεργηθεί για αυτόν τον σκοπό.

Στόχος του project είναι να δώσει στους ανερχόμενους καλλιτέχνες της περιοχής μια πλατφόρμα για να εκθέτουν και να πωλούν τα έργα τους, αλλά και να κάνει την τέχνη πιο προσιτή στο κοινό εκείνο που φαίνεται να «τρομάζει» από τις γκαλερί και τα μουσεία.

Σημειώνεται πως παρόμοιοι αυτόματοι πωλητές πολιτιστικών αγαθών έχουν στηθεί σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, «αντιγράφοντας» την ιδέα της δημιουργίας αυτόματων πωλητών φθηνών βιβλίων, οι οποίοι στήθηκαν σε δημόσιους χώρους σε όλη τη Γερμανία με στόχο να γίνει πιο προσιτή η λογοτεχνία και να ενθαρρυνθούν περισσότεροι άνθρωποι να αρχίσουν να διαβάζουν.Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου