Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

"Και Μετά Δεν Υπήρχε Κανείς": Το πιο αγαπημένο παγκοσμίως βιβλίο της Αγκαθα Κρίστι


Το μυθιστόρημα μυστηρίου "Και Μετά Δεν Υπήρχε Κανείς" (γνωστό επίσης ως "Δέκα Μικροί Ινδιάνοι" και "Δέκα Μικροί Νέγροι") ψηφίστηκε ως το πιο αγαπημένο βιβλίο της Αγκαθα Κρίστι παγκοσμίως σε δημοσκόπηση που έγινε στο Ίντερνετ.

Δεύτερο στη λίστα είνα το "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές" και τρίτο το "Ο φόνος του Ρότζερ Ακρόυντ", σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC.

Οι αναγνώστες της διάσημης βρετανίδας συγγραφέως καλούνταν να επιλέξουν το αγαπημένο τους βιβλίο με αφορμή την 125η επέτειο φέτος από την γέννησή της στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στο αγαπημένο μυθιστόρημα πρωταγωνιστούν 10 ξένοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια έπαυλη σε ένα νησί και όλοι κρύβονται κατά κάποιον τρόπο πίσω από μια σκοτεινή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Καθώς ένας ένας αρχίζει να πεθαίνει μυστηριωδώς, οι υπόλοιποι συνειδητοποιούν ότι στην παρέα τους μπορεί να κρύβεται ένας δολοφόνος.

"Στο 'Και Μετά Δεν Υπήρχε Κανείς' η γιαγιά μου έφτιαξε με επιδεξιότητα μια εξαιρετικά πολύπλοκη πλοκή, η οποία έκανε τους αναγνώστες να σαστίσουν, να διασκεδάσουν και τους εξέπληξε από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 1939 και το ίδιο θα κάνει, ελπίζω, για πολλά χρόνια ακόμη" δήλωσε ο Μάθιου Πρίτσαρντ, εγγονός της Κρίστι και πρόεδρος του Agatha Christie Ltd, εκφράζοντας την χαρά του για την συμμετοχή 15.000 ανθρώπων στην δημοσκόπηση World's Favourite Christie στο διαδίκτυο που είχε διοργανώσει το ίδρυμα της συγγραφέως.

Το μυθιστόρημα έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, γεγονός που το αναδεικνύει σε μια από τις πιο δημοφιλείς νουβέλες όλων των εποχών.

Ήταν εξάλλου ένα από τα αγαπημένα και της ίδιας. Το βιβλίο απαιτούσε "μια δύσκολη τεχνική, η οποία ήταν μια πρόκληση, και επομένως το απήλαυσα και νομίζω ότι το χειρίστηκα με ικανοποιητικό τρόπο", είχε γράψει η Κρίστι σε έναν αναγνώστη της.

Το "Και Μετά Δεν Υπήρχε Κανείς", το οποίο διασκεύασε η ίδια η συγγραφέας για το θέατρο το 1943, αποτελεί το αντικείμενο μιας μίνι σειράς που γυρίζεται για το BBC με την Σάρα Φελπς  να έχει κάνει την διασκευή για την μικρή οθόνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου