Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο μουσεία αγοράζουν από κοινού δύο πίνακες του Ρέμπραντ


Δύο έργα του Ρέμπραντ (1606-1669) ενδέχεται να αγοραστούν από κοινού από το Λούβρο και το Ράικσμουζεουμ του Άμστερνταμ και να εκτίθενται εναλλάξ στη Γαλλία και την Ολλανδία, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό μουσείο.

"Θα μπορούσαμε να φροντίσουμε οι δύο πίνακες αυτού του ιδιοφυούς Ευρωπαίου ζωγράφου του 17ου αιώνα να παραμείνουν στην Ευρώπη, μοιραζόμενοι την ιδιοκτησία τους" δήλωσε ο πρόεδρος του Λούβρου, Ζαν-Λικ Μαρτινέζ και πρόσθεσε "Μοιάζει εφικτό όμως ακόμη δεν έχει γίνει κάτι, θα πρέπει να εργαστούμε για να επιτύχουμε αυτή τη λύση".

Οι δύο πίνακες του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, οι προσωπογραφίες του ευγενούς Μάρτεν Σούλμανς και της συζύγου του, Όπγιεν Κόπιτ, χρονολογούνται από το 1634 και επί έναν αιώνα ανήκουν στην οικογένεια Ρότσιλντ. 

Οι ιδιοκτήτες τους ήρθαν σε επαφή με το Λούβρο την άνοιξη του 2013 δηλώνοντας διατεθειμένοι να τους αποχωριστούν έναντι του ποσού των 160 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η τιμή θεωρήθηκε πολύ υψηλή από το μουσείο, το οποίο μετά από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων αποφάσισε να μην προχωρήσει στην αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου