Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

«Πόρτα» στη σουφραζέτα Meryl Streep από το Κογκρέσο


«Πόρτα» έφαγε η Meryl Streep από τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, στα οποία απέστειλε επιστολή για θέματα ισότητας των γυναικών.

Όπως αποκάλυψε η ίδια μιλώντας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride, όπου προβλήθηκε η ταινία «Suffragette», στα 535 μέλη του Κογκρέσου, απέστειλε ισάριθμα πακέτα, στις αρχές του καλοκαιριού, τα οποία περιείχαν μία επιστολή και το βιβλίο «Equal Means Equal», της Jessica Neuwirth .

«Πρόκειται για την αναβίωση της προσπάθειας για να προχωρήσει η κωδικοποίηση σε νόμο της κατάργησης των διακρίσεων κατά των γυναικών. Πήρα μόνο πέντε απαντήσεις. Οι προσπάθειες μου όλες ουσιαστικά αγνοήθηκαν», δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Είπε ακόμα ότι οι φεμινιστικές της πεποιθήσεις έχουν τις ρίζες τους στην παιδική της ηλικία, όταν άκουγε τη μητέρα της, να ζητάει χρήματα από τον πατέρα της. 

«Θυμάμαι αυτές τις συζητήσεις και τότε σκεφτόμουν πως εγώ δεν θα ζητήσω ποτέ από κανέναν χρήματα. Θα έχω τα δικά μου χρήματα» τόνισε η Streep.

Η ταινία «Suffragette» βασίζεται σε σενάριο της Abi Morgan, και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 23 Οκτωβρίου. Η Abi Morgan είναι,επίσης, η σεναριογράφος των ταινιών «Shame» και «The Iron Lady».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου